Saltå Kvarn tar hjälp av Qeep för bättre lönsamhet

Aqilles Investägda managementkonsultföretaget Qeep Consulting anlitas av det ekologiska matföretaget Saltå Kvarn för att få fart på lönsamheten.

”Saltå Kvarn har haft en mycket stark tillväxt under ett antal år, vilket bland annat har kommit till uttryck i att vi varit kvalificerade till Gasellföretag under fyra år i rad. Nu har tillväxten planat ut och konkurrensen hårdnat i butikshyllorna. Under de senaste två åren har lönsamheten inte varit tillfredsställande”, kommenterar Johan Ununger, VD Saltå Kvarn.

Saltå Kvarn har funnits sedan 1964 och producerar och säljer biodynamiskt och ekologiskt odlade spannmålsprodukter. Företaget omsätter cirka 150 mkr och ägs av ett antal stiftelser med antroposofisk inriktning.

”Tillsammans med Qeep ska vi göra vår företagskultur mer resultatorienterad och med våra starka värderingar kring mat och miljö som kraftkälla ska vi stärka insikten hos var och en av våra medarbetare hur de bidrar till företagets lönsamhet. Vi ser fram emot ett spännande och utvecklande år för både företagsledning och samtliga medarbetare”, säger Johan Ununger, VD Saltå Kvarn

”Vi på Qeep uppskattar att Saltå Kvarn ger oss förtroendet att arbeta tillsammans med dem. Det blir en spännande och utmanande resa att åstadkomma lyft i resultat och samtidigt få ta del av Saltå Kvarns starka kunnande inom ekologiska produkter”, säger Mathias Bönnemark, VD Qeep Sverige.

Aqilles Invest äger Qeep Consulting som på kort tid tagit in flera betydande uppdrag och nu rekryterar nya konsulter.

”Qeep växer starkt och har bara sedan årsskiftet fått tre nya stora kunder. Vi håller på att rekrytera ett antal nyckelpersoner för att tillgodose efterfrågan. Det är roligt att se att den metodik som Qeep arbetat fram under 14 år är eftertraktad och fungerar väl i många olika sorters företag”, säger Anders Holm, VD för Aqilles Invest.

Läs mer – Saltå Kvarn tar hjälp av Qeep för bättre lönsamhet