Aqilles Invest investerar i Skånskt mjukvarubolag!

Aqilles Invest har tecknat avtal om förvärv av aktier i Tyringe Konsult AB - en ledande aktör inom programvara för elektronisk dokumenthantering, s.k. EDI. 

Aqilles Invest köper aktier via en riktad nyemission i två steg och kommer inom ett år äga ca 1/3 av bolaget.  

”Tyringe Konsult är ett välskött IT-bolag med ett konkurrenskraftigt erbjudande och bra förutsättningar för tillväxt kommande år. Vi kommer engagera oss både i styrelse och operativt för att utveckla bolaget tillsammans med nuvarande ägare och ledning”, säger Anders Holm, VD för Aqilles Invest AB. 

 Tyringe Konsult är synonymt med EDI (Electronic Data Interchange), integration och elektronisk handel. Företaget erbjuder sina kunder lösningar som förenklar utbytet av affärsdokument mellan olika aktörer inom Automotive, Bygg, Handel och Logistik. Bland bolagets kunder finns Trelleborg Wheel Systems AB, NIBE, Skånemejerier, Elgiganten, m.fl. Tyringe Konsult omsätter ca 30 Mkr och sysselsätter 28 medarbetare. Mer information om bolaget återfinns på: http://www.tyringe.com

”Jag är mycket tillfreds med att Aqilles Invest blir delägare och aktiv partner på den tillväxtresa vi nu ska göra!”,säger Andreas Risberg, VD och en av ägarna i Tyringe Konsult.